Mine madopskrifter m.m.
Hagenshøjs TAROK KRINGLE
mange personer


2 dl. lunkent vand

300 g. oma bagemargarine - smeltes
1 pk. gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
3 æg
Alt piskes sammen og hæver 20 min.

450 g. hvedemel æltes i
Hæver ½ time

Deles i 3 stænger

Remonce af:
225 g. flydende Becel
225 g. sukker
3 spsk. kanel

Rosiner 

Pensles straks med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker

Hæver 45 min.
Bages ca. 20 min. ved 200 grader

God fornøjelse!
Hybenmarmelade
personer
1 1/2  kg. hyben eller 750 g rensede hybenskaller
1/2  liter vand
  saft af 1 citron
500  g. sukker
2-3  tsk. Rød Melatin
Blomst og stilk klippes af friske hyben, der derefter flækkes. Kernerne fjernes. Hybenskallerne skylles, hakkes fint på bræt eller blendes groft

Koges under låg i vand og citronsaft, ca. 15 min. 

Det meste af sukkeret tilsættes og koges med 10 min. Melatin og resten af sukkeret blandes omhyggeligt, drysses i frugten under omrøring og koges med 2 min. 

Marmeladen skummes, fyldes i Atamonskyllede glas og lukkes.
Ketty´s sprøde succeskager
mange personer
150 g smeltet smør
100 g havregryn
200 g sukker
1 spsk. sirup
½ dl. kaffefløde
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver


Det hele røres sammen.
Sættes på bagepladen med en tsk.
Bages ved 175 grader ca. 8 min. midt i ovnen.
Flyder meget ud!

Kan lægges sammen med smørcreme eller en skive is.
Annes karrysuppe
4 personer

50 g margarine

200 g bacontern

200 g hakket løg

1 spsk god stærk karry

2 fed hvidløg, hakket/presset

1 ds. flåede tomater

5 dl vand

2 bouillonterninger

2,5 dl piskefløde

1 ds. ferskner

Peber



Svits Bacon, tages op.

Svits karry, løg og hvidløg.

Tilsæt væden fra ferskner, vand og bouillon, flåede tomater i stykker og bring det i kog.

Suppen kan nu evt. blendes.

Tilsæt bacontern og giv et opkog.

Inden servering tilsættes fløde og finthakkede ferskner, smages til med lidt peber.

Serveres evt. med en tsk. creme fraiche, lidt hakket persille og spises med lun flutes.

 

Velbekomme


foto kommer senere 

Jyttes kanelstænger
mange personer
4 dl mælk
50 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
200 g smeltet margarine
1 æg
800-900 g mel
Dejen æltes sammen og deles til 3.
Rulles til firkant.
De smøres med remonce, rulles sammen og stilles til hævning.

Inden bagning  skæres stængerne næsten igennem på langs.
Bages ved 200 grader i 15-20 min.
ØU skinkestang
4 personer
Her følger en opskrift fra Ølgod Ungdomsskole nu Ølgod Efterskole. 
En ret skolen har indført efter min skoletid, men jeg fik senere fornøjelsen - og fik også opskriften. En varm tanke sendes til Ølgod Efterskole.

250 g champigon
100 g kgt. røget skinke
175 g flødeost
2 tsk. mild sennep
1 tsk. fransk sennep
½ tsk. salt
2-3 spsk. purløg
425 g butterdej



- Champigon svitses ca. 5 min.
- Skinken skæres i små tern   (eller brug færdigpakning)
- Den blandes med champigon, flødeost, sennep, salt og purløg.
- Butterdejspladerne lægges oven på hinanden og rulles ud til 2 firkanter,  ca. 25 x 35 cm 
- Fyldet fordeles på midten
- Siderne skæres i strimler på skrå
- Enderne foldes først ind, dernest siderne (flettes)
- Pensles med æg

Bages:  30-35 min   180 grader


Salatblanding serveres til. 
Stegte sild i marinade
personer



½ del vand
1 del edike 
75 g sukker 
1/4 tsk peber

Mængden af lagen ganges op i forhold til antal sild.






Sildene vendes i lidt rugmel med lidt salt og peber. 
Steg filetterne gyldne i magarine. 
Når de er afkølet lægges de i marinaden. 

Lun eddike, vand, sukker og salt+peber - til sukker er helt opløst. Marinaden må helst være lunken, når den hældes over sildene.

Sildefiletter (Jeg plejer at benytte halve sild - delt lang ryggen)  og løgringe lægges lagvist i marinaden og det hele stilles i køleskabet. Sildene skal være dækket af marinaden. Kan evt. holdes nede i lagen med en tallerken. 

Er bedst efter et par døgn, hvor de spises på et stykke rugbrød. 
Maibritt´s tunlagkage
mange - ca. 15 personer personer
36 stk. toustbrød uden skorper
*  4 ds. tun i vand
*  8 kogte æg, der er delt på kryds og tværs
*  3 dl. 18% creme fraiche
*  2 dl. mayonnaise
*  1 dl. finthakket dild
*  salt
*  peber 
Miracle whip

Pynt
rejer
aspargesstykker
citronskiver
evt. agurk



Alt med * røres med en håndmixer

12 stk. touststykker (uden skorper) lægges som bund på et 4-kantet fad,
herefter fordeles/smøres halvdelen af fyldet over touststykkerne

12 stk. yderligere touststykker lægges på som lag 2,
herefter fordeles resten af fyldet over disse.

De sidste 12 stykker touststykker lægges på som lag 3.

Over det øverste lag og sider/ender smøres Miracle whip.

Lagkagen trækker trækker gerne i 6-12 timer, hvorefter den pyntes med 
aspargesstykker, rejer, citronskiver og evt. agurk.

God apetit


Squashtærte
4 personer
ca. 400 g squash
1 stort løg
6 skiver bacon
100 g reven cheddar ost (andet ost kan også benyttes)
125 g mel
1 tskf. bagepulver
1 1/4  dl vindruekerneolie (rapsolie kan også benyttes)
5 æg
salt, peber
Vask squashen og riv den med skræl på rivejernets grove side.
Hak løget fint.  Skær baconskiverne i terninger og steg dem på en pande, til de er brune og sprøde. Hæld fedtet fra.  Riv osten.
Bland squash, løg, bacon, ost, mel, bagepulver og olie med de 5 æg, der er pisket let sammen.  Krydres med salt og peber og kommes i en smurt bage- eller tærteform og bages i en ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Tærten er færdig, når den er gylden på overfladen.


Den er god som en forret, frokostret eller på et ta´ selv bord. Den kan laves i forvejen ogvarmes i ovnen lige inden serveringen.

Hvis jeg har haft fest, hvor der er mange salat rester, bruger jeg samme opskrift, men erstatter her squashen med salat i alle afskygningen, også selv om der er lidt pasta i. Når tærterne er færdige, kommer de i fryseren, og vi har en hurtig og dejlig middag til en travl hverdag. 

Forloren hare
4 personer
250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
2 dl. rasp
2 æg
1-2 tsk. salt
1/4 Det tredie krydderi   (forhandles måske ikke mere)
½-1 tsk. rosmarin
1 dl. mælk
100 g røget baconskiver

Vildtsauce:
1 spsk. margarine
2 spsk. hvedemel
l/4 liter suppe
l/4 liter mælk
l/8  spsk. peber
lidt ribssaft


Det hakkede kød blandes med rasp og æltes med sammenpiskede æg. Krydderier og mælk røres sammen og tilsættes. Farsen formes til en aflang pølser, der lægges i et ildfast, smørsmurt fad og dækkes med tynde spækskiver. Haren brunes i ovnen i fadet i 15 min. ved 250 grader (varmluft 225 grader) . Saucen bages sammen, farves med kulør og smages til. Den hældes omkring haren. Fadet dækkes med låg eller folie. Haren steger yderligere 25 min. ved 175 grader.
Kartofler serveres til med grønsager eller salat.
Musse´s indbagte pølser
mange personer
til ca 60 pølsehorn (antal varierer efter mængde dej)

3 pk gær
3 tsk. salt
4,5 dl. olie
12 dl. lunken vand
2 kg mel
60 halve pølser (evt. Langelænder)

Dejen laves og hviler en tid indtil den er hævet.

Pølserne skæres i halve.

Dejen rulles ud i flere cirkler på ca. 45 cm, der skæres i 8 slicer (evt. med pizzaskærer).

Pølserne lægges på den brede ende og rulles med dejen mod spidsen. Herefter lægges pølsebrødene på bagepapir på en bageplade med god afstand indtil de hævet, hvorefter de pensles og bages ved ca. 200 grader ca 15 min. til de er lysebrune.





 




Chaw - Chaw
4 personer

½ kg svinekød
ca. 2 spsk mel
1 tsk. salt
1/4  tsk peber
1 dl tomatpure
30 g margarine
1 tsk karry
ca. 2 dl vand
1 dl fløde
---------------

Tilbehør:
hakket kogt æg
hakket persille
hakket rødbeder (eller hele)
ristede skiveskårne champigon
---------------

Løse ris serveres til.


Kødet skæres i terninger, vendes i melet, der er tilsat salt og peber.
Margarine og karry brunes i en gryde. Kødet brunes heri. Vand og tomatpure tilsættes.
Retten småsteger 1/4 time. Fløden tilsættes og retten smages til. Sovsen jævnes ganske lidt.

Hakket æg, hakket persille, rødbede-terninger og ristede skiveskårne champigon serveres i små skåle. Dette fordeles over retten på tallerkenen. 

-------

God appetit. Opskriften stammer fra min barndom og er mere end 40 år gammel.
Amerikansk Gourgette kage
mange personer
2 dl. majs olie (raps olie eller lign. kan også benyttes)
250 g. sukker (jeg plejer at halvere sukkermængden)
3 æg
½ l reven Gourgette (400 g)
2 tsk. vanillesukker
350 g mel
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
50 g hakkede valnødder
100 g rosiner

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Tilsæt olien og de let sammenpiskede æg, 
samt de skyllede revne gourgetter.

Rør til dejen er jævn og hæld den i en smurt form.

Bag kagen ved 190 gr. 
Springform i ca. 1½ t. Sandkageform i ca. 1 t.
Lad kagen afkøle lidt i formen før den tages ud på risten.

Porresuppe med mælk
4 personer
1 porre
2 gulerødder
1 lille løg
2 kartofler
25 g margarine (jeg benytter olie)
½ l vand + suppeterning
2½ dl mælk

Porrerne renses og skylles grundigt. De skæres i ringe.

Gulerod og løg skrælles og skæres i skiver.

Kartofler skrælles og skæres i terninger.

Margarinen smeltes i en gryde og alle grønsager svitses heri, indtil de er blanke.

Vand + suppeterning tilsættes.

Kogning 10-15 min., indtil grønsagerne er møre.

Når grønsagerne er kogt, hældes suppen op i en glasskål, der er forvarmet i ovnen.

Mælken gives et opkog i gryden og hældes kogende i suppen.

Smag til med salt.
Scorekage
ca. 20 personer


Bund

Marengs

Pynt

250 g margarine

150 g mel

200 g sukker

4 æggeblommer

2 dl mælk

3 tsk. Bagepulver 

4 æggehvider

300 g sukker

2 tsk. Vanillesukker

100 g nødder (fint hakkede)

½ l fløde

2½ dl creme fraiche

2 stk kiwi

1 banan

2 blommer

chokokringler

Margarine og sukker piskes hvidt. Tilsæt dernæst æggeblommerne og pisk godt igennem. Mel og bagepulver sigtes i og til slut kommer mælken i dejen.

 

Dejen kommes i en bradepande (35 x 25 cm).

 

Pisk æggehvider stive med halvdelen af sukkeret. Resten vendes i sammen med vanille sukkeret. Til sidst tilsættes nødderne, og marengsen hældes over dejen.

 

Bages i 30 min ved 200 grader.

 

Pisk fløde og vend creme fraichen i, og pynt kagen, når denne er afkølet. Bedst når den har ”trukket” nogle timer.


(½ portion passer til en tærteform)

Min Bedste Rugbrøds Opskrift
mange personer

Giver 2 mellemstore brød eller et stort.

Mørkt, fyldt med kerner og surt.

Jo længere du lader dejen hæve i de enkelte faser, jo mere sur bliver den.


Ingredienser

§  8 dl vand

§  4 dl surdej

§  4 dl skårne rugkerner

§  4 dl knækkede hvedekerner

§  4 dl rugmel

§  4 dl hvedemel

§  2 spsk. salt

§  evt. sovse kulør (giver et mørkt rugbrød)

 

 


Fremgangsmåde 

 

Kom surdej, rug-  og hvedekerner i vandet. Lad det gære natten over. Indtil kernerne er bløde.

Tilsæt saltet, og ælt resten af melet i. Lad det hæve et par timer.

Rugbrødsdej skal være så våd som mulig. Men den skal kunne holde formen uden at "flyde ud". Hvis den er for lind, så kom hvedemel i indtil den kan holde formen.

Kom i 2 rugbrødsforme og lad det hæve indtil brødene er så store som du syntes. Det kommer an på hvor kompakte brød du foretrækker.

 

Bag ca. én time ved 180 grader.

 

(efter bagning – pak et vådt viskestykke omkring rugbrødet i ca. 4-6 timer, så bliver det nemmere at skære)


Tip:  

Medens jeg lader dejen røres sammen af røremaskinen, måles alle de tørre ting af til næste gang, som kommes i en passende skål med låg. Herved undgår jeg, at jeg mangler noget, når jeg næste gang skal bage rugbrød. Mangles der noget, noteres det på en seddel som lægges øverst i skålen.  

Den rest af surdej, opbevares fint i en tom youghurt bøtte (1 kg), som har en passende størrelse.


Lav din egen surdej  

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/lav-en-surdej

Minestronesuppe
4 personer


  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 gulerødder i skiver
  • 2 stængler bladselleri i skiver
  • 2 store kartofler i tern
  • 1 peberfrugt i tern
  • 1 porre i skiver
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 1/2 ltr. bouillon
  • 150 g pasta
Salt og peber

Bacon svitses 3-5 min. Grøntsagerne svitses i. Resten tilsættes. Lad suppen koge ved svag varme i 20 min.

 

Pastaen koges med i 10 min.
Skumfiduser
personer

Skumfiduser

   

210 g vand

400 g sukker

1 spsk. vaniljesukker

34 g (2 pk.) husblas

 


Vand, sukker og vaniljesukker koges sammen.

 

Husblas lægges 5 min i en skål med koldt vand.

Tages op og vrides. Blandes i sammen med vand, 

sukker og vaniljesukker. Koger kort tid på lavt blus.

 

Blandingen hældes i en skål. Står og køler af (15 min.)

piskes med håndmixer, til det er næsten stift.

 

(12 min. på laveste hastighed)

(4 min. på hurtigste hastighed

 

Bagepapir lægge i en bradepande.  Flormelis drysse på med en si.  Blandingen hældes på, Der drysses igen med flormelis.

 

Skæres ud, når den er kold. (Kniven dyppes evt. i flormelis).

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.09 | 11:13

Fin opstart til hjemmeside for forsamlingshuset :)

...
06.12 | 11:48

Kontakt til KIRKEBY FERIEHUS, kan ske på
info@kirkeby-feriehus.dk eller tlf. +45 21979757

Venlig hilsen
Udlejer / Karla Rusbjerg Pedersen

...
11.09 | 01:36

Flot hus Karla - det må jeg sige.

...
14.01 | 23:45

Dear Karla,
we had some wonderful days during New Year's Eve 2012/2013 in your Kirkeby Feriehus Thank you very much for this clean and snug home in Danmark.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE